30 študentov v Idriji

11 Mar 30 študentov v Idriji

Idrija, 8.marec  | Prvo srečanje je za nami! Minuli konec tedna je Idrija gostila prvo začetno srečanje projekta TBI: mladi, mesto in dedičina, v okviru katerega je Idrijo obiskalo in spoznalo 30 študentov arhitekture, sociologije, tržnega komuniciranja in urbanih študij.

Program delovnega konca tedna je bil sestavljen iz uvodnega srečanja pri županu  Bojanu Severju, predstavitve zgodovine mesta, panelne razprave predstavnikov javnih služb o izzivih mesta ter vodenega ogleda lokacij industrijske dediščine v mestu. Prvi dan se je zaključil s predavanji Mitje Zorca s Fakultete za arhitekuro in Mihaela Klineta s Fakultete za družbene vede, ki sta izpostavila glavne napotke študentom pred soočenjem z razvojnimi izzivimesta.

Drugi dan srečanja se je pričel s predavanji študentov urbanih študij o pomenu interdisciplinarnega dela in predstavnikov romunske nevladne organizacije Plusminus o njihovih izkušnjah z gverilskimi, taktičnimi akcijami. V nadaljevanju so bili udeležence razdeljeni v tri ekipe, ki bodo v prihajajočih mesecih skupaj reševale izzive mesta.

Srečanje smo zaključili z večerjo v Hotelu Jožef – motivirani za nadaljne delo, ki bo predstavljeno v začetku junija, ko udeleženci zopet obiščejo Idrijo.

 

No Comments

Post A Comment