Študenti arhitekture predstavili prve analize

22 Dec Študenti arhitekture predstavili prve analize

Kje so skriti potenciali v mestu? Kako na temelju dediščine graditi uspešne zgodbe? Kateri mestni prostori so potencialni za nov, svež zagon in predvsem, kako te prostore napolniti z vsebinami, ki bodo nosilec razvoja celotne občine? Kako tistih nekaj nerazvitih lokacij v mestu izkoristiti ter na njih osnovati celostno urbano prenovo? To so vprašanja, na katere poskušamo odgovarjati v projektu TBI: Mladi, mesto in dediščina.

Ob zaključku prve faze projekta, čigar ambicija je ustvariti vizijo za razvoj mesta v 21. stoletju, smo 21. decembra organizirali razpravo in skupno premišljanje zgornjih vprašanj – za osnovo in motivacijo pa so nam bile predstavitve študentov Fakultete za arhitekturo, ki so se od oktobra do decembra ukvarjali z idrijskim mestnim središčem, topilnico in Kajzer parkom ter iskali uspešne tuje primere preobrazbe lokacij industrijske dediščine.

Sočasno z dogodkom smo otvorili tudi razstavo študentskih arhitekturnih projektov, predstavili nadaljnje korake mednarodnega projekta ter napovedali prihajajočo četrto številko revije TBI.

1Comment
  • Mr WordPress
    Posted at 19:37h, 09 decembra Odgovori

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Post A Comment