Razstava TBI v idrijskem mestnem jedru

01 Oct Razstava TBI v idrijskem mestnem jedru

V oktobru, mesecu prostora, razstava TBI gostuje v dopolnjeni obliki v Idriji – tokrat v starem mestnem jedru. Pričujoča razstava predstavlja rezultate večmesečnega dela 30 študentov iz 7 držav, ki so v letu 2016 analizirali mesto Idrija in predlagali novo vizijo.

Odločitev za postavitev razstave v starem mestnem jedru ima več vzrokov. Glavni je, da želimo, da si razstavo ogleda čim več obiskovalcev in da nanjo dobimo čim bolj polne in vsebinsko bogate komentarje. S tem razlogom razstavo tudi kombiniramo s spletno platformo www.tbi.si, kjer je omogočeno dopolnjevanje in komentiranje idej.

Poleg tega s postavitvijo na javne prostore v starem mestnem jedru zasledujemo usmeritve projekta TBI – razvijati mestno središče kot reprezentativni prostor, ki odraža novo podobo Idrije tudi navzven. Z bolj prijetnimi in privlačnimi prostori v središču krepimo pozitivno podobo mesta v očeh prebivalcev in obiskovalcev.

In nenazadnje – čeprav je razstava v Idriji že gostovala, je ponovitev smiselna. Tokratna predstavitev je namreč vsebinsko popolnjena, razširjena in bolje zaokrožena.

Razstava bo na ogled do konca oktobra 2017.

Postavitev razstave in platforme www. tbi.si je sofinanciralo Ministrstvo za okolje in prostor v okviru Meseca prostora.

 

 

No Comments

Post A Comment